Werken met een emotie als onderwerp

uit 2008 tot 2010 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Zomeroogst

2010

Zomeroogst.
Dit schilderij toont een blik op een moment van de oogst van koren.
Ik heb de Wieringermeer, de gemeente waar ik ben opgegroeid, als inspiratiebron genomen. Het gebouw op de achtergrond is het gemaal de Lely dat je aan de grens bij Medemblik kunt vinden. Achter de dijk, die je ook kunt, zien ligt het IJsselmeer.
Het onderwerp van de korenoogst heb ik uit mijn jeugd toen ik op de bassischool "De "Korenschoof zat. Toen ik de link met de werkelijke korenschoven toen ooit eindelijk had gelegd vond ik dit zo leuk. Dat gevoel heb ik geprobeerd in het schilderij weer te geven.
 

Biblo

2009

Met dit schilderijtje wilde ik laten zien dat je niet altijd duidelijk aan iemand kunt zien hoe ze zich voelen. Soms staat hun gezicht heel somber maar zijn ze eigenlijk best vrolijk. En soms kijken ze blij maar zijn ze dat helemaal niet.
Ik wilde hiermee aangeven dat je niet altijd meteen moet oordelen bij het eerste gezicht

Libra

2008

Dit schilderij is een weergave van twee dingen. Van het sterrenbeeld weegschaal. en van de weegschaal als een symbool van balans. Het onderwerp dat het mee brengt intrigeerde mij heel erg. Dit schilderij betekend veel voor mij, het was het eerste werk dat ik maakte in deze stijl.

De drie gezusters

2009

Dit schilderij heb ik gemaakt na dat ik voor het eerst een expositie had gehad. Het symboliseerd voor mij de band die je kunt voelen tusse vrienden. Soms is die zo sterk dat het een familie band lijkt te zijn. Bijvoorbeeld een tussen zussen.

Like all the Flowers

2009

Dit schilderij heb ik gemaakt op een mooie lente dag. Ik was zo aan het genieten van het jaargetij en van het weer. Dat wilde ik vast leggen in dit schilderij